Patricia Vernooij

 

Idea Concept Design is een designbureau gespecialiseerd in Interieur en Product Concepten.

In 2008 opgericht door conceptenbedenker en ontwerper Patricia Vernooij, heeft Idea Concept Design al meerdere inspirerende projecten gerealiseerd.

Bij ieder project is ‘Beleving’ altijd het uitgangspunt. Het verhaal wat de opdrachtgever wil vertellen, het doel wat hij wil bereiken en het gevoel wat hij wil meegeven aan de gebruikers. Of dit nu een product of interieur is.  Zo probeert Idea Concept Design bij iedere opdracht de kern te ontdekken van de wensen van de opdrachtgever. Vaak zijn er op de achtergrond nog veel meer verhalen die men wil overbrengen.

Idea Concept Design ziet het als een uitdaging om alles samen te brengen, zodat alle puntjes met elkaar worden verbonden tot een inspirerend concept. Het concept is eigenlijk niet anders dan een boeiend verhaal, een kapstok waaraan de vormgeving en beeldtaal kan worden opgehangen, maar ook waar functionaliteit en identiteit een belangrijke rol spelen.

Vervolgens kan Idea Concept Design het concept vertalen naar de uiteindelijke vormgeving, het design. Deze kunnen uitgewerkt worden in modellen en ruimtelijke installaties. Tevens biedt Idea Concept Design de service aan om de realisatie te organiseren en begeleiden.

Idea Concept Design specialiseert

 

Idea Concept Design is in 2008 gestart door mij, Patricia Vernooij. Direct na mijn afstuderen aan Design Academy Eindhoven ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Ik vind het beginpunt van elk project belangrijk en interessant. Wat is de uitdaging, welke ideeën kunnen we daarvoor verzinnen. Maar bovenal, hoe kan ik dat in een interessant concept passen. Zodat het verhaal eromheen meer verbeelding brengt en ook als leidraad dient voor de vormgeving.

Omdat ik dit proces belangrijk vond, koos ik voor de naam Idea Concept Design. Het zijn de eerst drie stappen in elk van mijn projecten.

Maar in de loop van de tijd kwamen er steeds meer zakelijke interieuropdrachten voorbij, waarbij het conceptstuk ook echt van meerwaarde was. Bovendien was dat de de richting waarin ik ook doelgerichter projecten wilde gaan doen.

Creatieve bedrijfsinrichting is langzaam mijn specialisatie geworden.

 

ININTERIEURS wordt de nieuwe naam

 

Nadat deze nieuwe koers was besloten moest er natuurlijk een pakkende naam worden bedacht. In het verleden was het al vaak voorgekomen dat mensen mijn bedrijfsnaam niet konden onthouden, verkeerd uitspraken en niet goed konden spellen. Daarom moest het iets kort en krachtigers worden wat direct verband hield met de werkzaamheden.
Toen heb ik grafisch vormgever Dirk van den Heuvel ingeschakeld om mee te denken en de basis van een nieuwe huisstijl te ontwikkelen. En… tadaah… ININTERIEURS was geboren.

ININTERIEURS is wel nog steeds te vinden bij Founded By All in het Klokgebouw in Eindhoven.