Idea Concept Design is een design bureau gespecialiseerd in Interieur en Product Concepten.

In 2008 opgericht door conceptenbedenker en ontwerper Patricia Vernooij, heeft Idea Concept Design al meerdere inspirerende projecten gerealiseerd.

Bij ieder project is ‘Beleving’ altijd het uitgangspunt. Het verhaal wat de opdrachtgever wil vertellen, het doel wat hij wil bereiken en het gevoel wat hij wil meegeven aan de gebruikers. Of dit nu een product of interieur is.  Zo probeert Idea Concept Design bij iedere opdracht de kern te ontdekken van de wensen van de opdrachtgever. Vaak zijn er op de achtergrond nog veel meer verhalen die men wil overbrengen.

Idea Concept Design ziet het als een uitdaging om alles samen te brengen, zodat alle puntjes met elkaar worden verbonden tot een inspirerend concept. Het concept is eigenlijk niet anders dan een boeiend verhaal, een kapstok waaraan de vormgeving en beeldtaal kan worden opgehangen, maar ook waar functionaliteit en identiteit een belangrijke rol spelen.

Vervolgens kan Idea Concept Design het concept vertalen naar de uiteindelijke vormgeving, het design. Deze kunnen uitgewerkt worden in modellen en ruimtelijke installaties. Tevens biedt Idea Concept Design de service aan om de realisatie te organiseren en begeleiden.

 

 Interieur en Product Concepten