EEN LAMP DIE MEEKLEURT MET DE ZON EN JE WELZIJN

Geschreven door Patricia Vernooij op . Geplaatst in Verrassende lampen

vitaallichtvitaallichtTijdens de DDW van 2013 werd de lamp van Vitaallicht geïntroduceerd en ondertussen timmert Vitaallicht hard aan de weg. Dat is niet verwonderlijk, want mensen worden steeds bewuster van hun omgeving en eigen leefgewoontes. Er wordt zoveel mogelijk gestreefd naar een natuurlijke balans tussen gezond werken, leven en recreëren. Vitaallicht speelt hier op in.

x

Wellicht is het veel mensen bekend dat de zon verschillende kleuren en sterkte van licht afgeeft en wij daar als mens op reageren. Zo zorgt de morgenzon ervoor dat je lekker wakker wordt, overdag zorgt het heldere licht dat je je goed kunt concentreren en actief kunt zijn en bij de ondergaande zon raak je vanzelf in een soort mijmerstatus. Het wordt ook steeds vaker afgeraden om ’s avonds teveel achter beeldschermen te zitten omdat deze “kunstmatige lichtbronnen” je biologische klok ontregelen waardoor je slechter zou kunnen inslapen en je hersenen minder rust krijgen.

“Door middel van de energiezuinige innovatieve LED techniek verandert Vitaallicht mee met het natuurlijke ritme van de zon. De lamp komt op, schijnt ‘s middags het felst en gaat weer onder. De verschillende kleuren en intensiteit van het licht zorgen voor de juiste energie op het juiste moment.”

Het is dus een lamp die ook binnen de juiste vorm van licht afgeeft die past bij de activiteit en het moment van de dag. Daarnaast kun je hem ook nog handmatig instellen. Het is een lichttoepassing die veel mensen aanspreekt. Eind vorig jaar tijdens het LED-evenement 2013 in Den Bosch, won Vitaallicht dan ook de publieksprijs “LED-applicatie van het jaar”!

Het Design oogt simpel en eigentijds en is redelijk neutraal waardoor hij in veel interieurs niet zou misstaan. Alleen de prijs van 2745 Euro lijkt nog aan de hoge kant. Maar voor wie gelooft dat daglicht essentieel is om gezond en met energie te leven, is het wellicht de investering waard.

www.vitaallicht.nl