Atelier-s

Park Strijp Beheer - 2010

Atelier - S

Een grote leegstaande ruimte  en vergaderkamer bij Park Strijp Beheer moest ingericht worden tot een “stedenbouwkundig atelier” waarbij verschillende functies zoals werken, presenteren, inspireren, brainstormen, ontspannen etc. samenkwamen op een manier die bij het bedrijf past en de identiteit weerspiegelt.

Als beeldtaal staat het verbindingschema symbool. Dit zijn vakken verbonden met lijnen, die schematisch weergeven hoe bijv. electronica in elkaar steekt. Het refereert naar de geschiedenis van het gebouw als Philips fabriek, maar staat ook symbool voor Park Strijp Beheer die verbindingen legt tussen partijen op het gebied Strijp–S. Dit stroomschema is terug te vinden in de muurprints, kastenwanden en het lijnenspel in de speciaal ontworpen tafels en rolkasten.

De meubels staan op wielen waardoor de ruimte ingedeeld kan worden naar gelang de wensen van de gebruikers. De rolkasten zijn ook niet alleen opbergplekken, maar ook roomdividers, white-, prik- en krijtbord inéén. Verder is er een echt inspiratiehoek met platen die je kunt verwisselen en omdraaien naar gelang het thema van de bespreking. Ook is er een maakhoek met creatieve materialen, een loungehoek met keukenblokje en een bar met uitzicht op Strijp-S. Die overigens nog extra uitnodigend wordt door de verrekijker die staat opgesteld.

Kortom de kernwoorden van ons concept:  inspiratie, flexibiliteit, creativiteit en Strijp-S zijn ruimschoots vertaald in het algehele interieur. Idea Concept Design heeft in samenwerking met Bureau Baggerman dit gehele project voor rekening genomen.

Van ideeën generatie, conceptontwikkeling, ontwerp en organisatie en begeleiding van de uitvoering.

  • Concept 95% 95%
  • Design 75% 75%
  • realisation 85% 85%

stroomschema